Dagens råd

Okej, så familjen äger en bok som heter något i stil med "life's little instructionbook", och ibland när jag har tid över brukar jag titta lite i den. Det är en sådan där liten bok, 10x10 cm med diverse kloka råd likt "Never go to bed with dirty dishes in the sink", "Always be kinder than necessary" och "Don't use toothpicks in public". När jag nyss bläddrade igenom den hittade jag en ny goding, ett råd som jag kände att jag behövde dela med mig av:

"Avoid any church that has cushions on the pews and is considering building a gymnasium"
(översättning: Undvik kyrkor som har kuddar i bänkraderna och som överväger att starta ett eget gymnasium)

Kärlek!


 

eyelashes of gold

Jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen, jag planerar att bättra mig.

Känns som att dagarna går alldeles för fort för att man ska få något vettigt gjort- vilket kan låta lite löjligt när det kommer från någon som jobbar i genomsnitt fyra timmar om dagen, och under dessa timmar egentligen inte gör mycket mer än leker och dansar. Men ändå.

För tillfället sitter jag i köket, dricker instant coffee med en gnutta hasselnötssmak och njuter av det nyfunna lugnet. Min relativt nyinköpta t-shirt (johanna[hjärta]next-rean!) luktar blöt hund, men i övrigt har jag inte mycket att klaga på. Jag var godhjärtad nog att befria valparna från sin tillvaro ute i regnet, Billy tackade mig genom att springa raka vägen och hoppa över grinden och ut i hallen. Jakten var kort men intensiv, och resulterade i min-t-shirt-luktar-blöt-hund-faktumet.

Hur som helst, livet flyter på i Edinburgh, sex veckor har resulterat i att det mesta numera går på rutin. De stunder där allting känns bisarrt blir färre och färre, men jag omvandlar fortfarande pund till kronor i huvudet när jag handlar. Såklart. Man blir inte britt på en och en halv månad.

Dagen har hittils spenderats i centrum, lunch med Lara, Carina, Antonia och en islänska som jag inte riktigt kan komma ihåg namnet på var trevligt. Panikköpte ett paraply för fem pund, det sved i plånboken. Tanken var att jag och carina skulle gå och kolla upp en franska-kurs, men vi insåg att 10.00 var alldeles för tidigt.

Nu ska jag vila till flickorna kommer hem från sina sånglektioner, att vandra i regnet tar på krafterna.

Kärlek!

Spring Ricco!

Okej, så jag vet att det är klyschigt och allt det där, och trots att jag vanligtvis vill påstå att jag går emot allt sådant måste jag ändå säga det:
TIDEN GÅR SÅ SJUKT FORT NÄR MAN HAR ROLIGT!

Just denna veckan har väl inte varit tip top kanske, flickorna har varit sjuka vilket har lett till ett något förvirrat schema. Fick dock ledigt idag från lunch, och gick och firade med att sitta ett antal timmar på starbucks och prata om värdsliga saker med carina. Fyndade en digitalkamera för £2.5 i en charity shop också, onekligen dagens klipp! Att vi sedan inte riktigt har kunnat klura ut hur den startas är en annan fråga.

However, när carina återvände hem för att jobba eftermiddagspass, gick jag till waitrose för att inhandla äkta skotska hallon. Det gjorde jag också. Jag inhandlade även något slags bakverk med äpplen i som var på extrapris. Mums, tänkte jag. Ångrade mig egentligen redan i kassan.

På vägen hem, där jag gick och mådde dåligt över min otroligt svaga personlighet, blev jag plötsligt attackerad av ett bi. Redan här kände jag att jag fått mitt straff för detta impulsinköp av en onyttighet. Det är nu enstor svart hund, som lätt skulle kunnat misstas för en björn, kommer rusande mot mig. Viftande svans, visst, men ändå. Denna best hoppar upp på mig, och trots att ägaren springer fram och lyckas återfå kontrollen efter ett antal desperata försök, fick jag ändå bruna fläckar över hela mig. "Sorry, it must have been the food".
Två minuter senare möter jag en grupp på drygt femton personer som är ute och joggar.

Lesson learned,
nu ska jag ut och springa.
Kärlek!

Eric Clapton here I come

Okej, så 3 rätt på v75 var ju inte så mycket att hänga i julgranen. Men i övrigt har det varit en väldigt trevlig lördag. På grund av att gårdagen var så pass befriad från arbete har det dock känns som en söndag - vilket bara gör det trevligare när man väl inser att det är två lediga dagar kvar innan vardagen börjar igen! 

Så, igår.
Igår vaknade jag med förväntan i bröstet. 
Igår var dagen med stort D.
Igår var dagen gitarrerna skulle anlända.

Jag var färdigjobbad vid 8.45, och sprang snabbt in i duschen för att vara redo vid 9.00. Inget fick komma i vägen för min framtida musik-karriär! Jag var på spänn hela morgonen, och försökte hålla mig på nedervåningen så jag definitivt inte skulle missa ringklockan. Jag väntade. Ryckte till lite så fort en bil körde förbi utanför huset. Klockan blev 10. 11. 12. Carina kommer för att joina mig i väntan. Familjen kommer hem, huset blir en aning kaotisk. Det är då jag ser den - Fedex-bilen. Jag ger ifrån mig ett litet ljud.
Tar emot paketet och textar hela mitt namn, trots han bara behövde efternamnet. Såklart.
LilyRose är här. Ingenting kan krossa min lycka nu.
Så länge flickorna inte slänger ner henne för trappan, iallafall. Jag tror inte att de är allt för imponerade av mina färdigheter så här långt.

För tillfället sitter jag barnvakt, har precis gjort lite instant coffee och ser på casino royale. Imorgon bär det av till andra delen av staden, lunch och bio med Lara ska bli trevligt. Livet är allt bra ibland.

Kärlek!


the view + the beatles = love

Ok, så det här har varit något av en produktiv vecka. Som i en dyr vecka. Idag köpte jag till exempel instant coffee för £8. Måste erkänna att jag mådde lite dåligt över det, när jag kom hem och packade upp. Det försvann dock så fort jag tagit min första kopp.
Det var så värt det.
Jag bör dock tillägga att för dessa åtta pund fick jag tre burkar. Vilka är beräknade att ge cirka 85 koppar kaffe var. Det blir inte många pund om man sprider ut det per kopp, faktiskt. (8/85x3=0,03 hehe)

Imorgon jobbar jag enbart morgonpass, vilket innebär att jag har helg från klockan 09.30. Efter det blir det bara till att vänta på fedex - våra röda gitarrer planeras anlända någon gång mellan 9am och 5pm. Har dessutom extra lång helg eftersom det är bank holiday, igen, på måndag. Flickorna går inte i skolan - jag är ledig. Planerar att sova till lunch, gå upp och äta en macka och sen sova lite till. Det perfekta sättet att spendera en ledig dag, right?

Nä, ska jag vara ärlig tror jag måndagen, precis som helgen, helt och hållet kommer tillägnas LilyRose och BillyNicholas - jag planerar spela till fingrarna blöder. Precis som Taylor Swift.

Vissa människor har en liten spärr när det kommer till beatles-covers, eller covers överlag, men jag gillar det. Sure, vissa klassiker är bäst som de är, men ibland kan det vara nice att höra en kick-ass låt i en annan version. Det behöver inte nödvändigvis vara en bättre version, men en annorlunda version. När det är lite otippade kombinationer dessutom, desto bättre!

Kanske är jag lite Across the universe-skadad, kanske är jag bara allmänt konstig. Det här är however en av mina absoluta favorit-youtubes ikväll.
Jag blundar, njuter, och längtar till den 28 november. The View!



Nu ska jag gå ner och göra mig ännu en kopp kaffe, ignorera kakburken och smeta på en ansiktsmask.
 
Kärlek!

I'm free, free fallin'

Det här är Maddy, det vill säga Madeleine, - hon är fem år idag.
Maddy samlar på lamm, tycker om att måla och älskar allt som är rosa, glittrar eller har någonting med Hello Kitty att göra. Rött och lila funkar ganska bra också, eftersom det nästan är rosa. Jag tror aldrig att jag har träffat en flickigare flicka,
eller en sötare flicka, för den delen.



Jag gav henne en snarkande lamby och en poo-lamby idag. Hon gillar lamm, som sagt. Poo-lamby visade sig bli lite av en favorit - inte helt otippat. Kiss och bajs är alltid uppskattat.

Jag tror att tröttheten nu har kommit ifatt mig, vilket känns lite tråkigt. Blir till att gå och lägga sig tidigare idag, hur mycket det än tar emot ibland. Slutade tidigt igår, efter tre rundor till skolan, en dryg timmes vandrande inne på botanics och lite tennisspelande. Gick upp till mitt rum, satte på min "sömn är överskattat"-spellista på spotify, la mig på rygg och stirrade upp i taket, utmattad. Maddy kommer halvspringande in i rummet, ser mig och går fram till sängen. Hon tittar på mig en stund, jag väljer att ignorera henne. Så frågar hon plötsligt lite oroligt, "Jo'anna, do you miss your brothers?" Jag hindrar mig själv från att le, men hennes uppriktiga oro för mig var lite oväntad. Jag svarar att det gör jag, efter vilket hon nickar förstående och svarar "mm, me too".
Sen funderar hon lite, "But you still like us, right?"

She's an adorable little princess, that one.

Kärlek!



med solsken i blick

Det har varit en underbar dag så här långt - att ströva på princes street i solskenet är något alla borde prova någon gång i livet. Möttes av att hela vardagsrummet förvandlats till en bondgård när jag kom hem, Maddy fyller fem år på tisdag och hade fått sin present i förskott. Hela familjen satt och brummade, mjölkade kor eller körde hö, och även jag blev erbjuden en traktor. Det är sånt som gör en dag ännu bättre än vad den redan var.

Snart är det dags för supper - och sen barnvakt. Blir till att söva flickorna med valfri disneyfilm senare, men jag drar en gräns vid bratz-filmerna de är så förtjusta i. Filmer om barbiedockor är itne okej, inte ens i mitt kanske lite för barnsliga sinne.

Nedan följer lite bilder från dagens äventyr,
slottet och parken är ännu vackrare i strålande solsken.







Kärlek!

det kallas manipulation

Det är när man hittar såna här små paint-meddelanden på sin dator efter en lång dag,
som man funderar på om man inte ska vara au pair resten av livet trots allt.


Ikväll är det babysitting, men innan det ska jag ut och njuta av solskenet. Är fortfarande lite sjuk, men det värsta är över och jag pustar ut och konstaterar att det inte var svininfluensan denna gången heller. 

Hoppas ni har en trevlig lördag där hemma!
Kärlek!


dagens starbucks

not-spend-a-penny- dagen gick sådär
carinas begär för latte var alldeles för starkt, och det slutade med en tripp in till stockbridge iallafall.
När vi satt där, efter att ännu en gång visat uppenbara problem med att kontrollera oss själva, insåg vi att vi var omringade av vad som såg ut som intelligenta människor. De såg alla väldigt upptagna och viktiga ut, alla läste , studerade, koncentrerade sig.

Vi kom vi fram till att vi måste lära oss något, vad som helst. Läsa en kurs. Det räcker inte med gitarr-initiativet, vi måste lära oss något akademiskt. Vi är överens - något måste göras. Franska, Spanska? Kanske en sticknings-kurs? (en snickar-kurs?)
Ett par sekunders tystnad följer, under vilka jag funderar frenetiskt och Carina ser sig omkring. Hon bryter tystnaden.
- Eller så kanske vi helt enkelt bara ska börja läsa tidningen?

Det är ju onekligen en bra början.




Kärlek!

mobilbilder for life


The royal mile i all sin prakt


(Jag lovar mor, vi går dit om fyra veckor)





(View från favorit-starbucks på princes st)



Kärlek!

on my mind today

Jag tror att det är viktigt att ha mål och drömmar i livet.
Tror som i att jag vet att det är viktigt.
Jag vill dessutom tro att jag anade det redan innan jag analyserade Möss och Människor i åttan, även om det var då det hela började framstå väldigt tydligt i min hjärna.

Det är drömmarna som gör att man väljer att gå upp på morgonen, för trots att vi inte lever i depressionens amerika kan livet vara ganska surt ibland ändå.

För tillfället har jag många drömmar,
drömmar som skulle kunna ses som långsiktiga mål om det inte vore för att de troligvis aldrig kommer uppfyllas. Dock behöver jag inga kortsiktiga mål för att gå upp numera - det räcker med att veta att jag varje dag kommer mötas av något nytt och outforskat. I skottland.

Men en lägenhet i London, en villa i Edinburgh och ett slott på landsbygden kan väl inte vara så mycket begär i framtident?
Jag ska iallafall lära mig spela gitarr, det var ungefär det jag ville meddela. Nu ska jag iväg och fylla dagen med kreativa tankar.

Kärlek!


It's all about being creative

Det är efter tre veckor i Edinburgh som man inte längre reagerar när en fullvuxen man går fem meter framför en i kjol och bara ben.
Det är efter fyra veckor i Edinburgh man inser att man finner det attraktivt.
Vad som händer efter fem veckor i världens vackraste stad återstår att se. Jag är övertygad om att det är något underbart, iallafall.

Det har varit en otroligt lugn och trevlig dag, precis så som söndagar är menade att vara. Dagen inleddes med en tripp till Royal Mile, för att bevittna 250 hästar marchera uppför gatan. Fråga mig inte varför, för jag har ingen aning. Vi firar något, tydligen. En enorm flock hästar ingår normalt inte i ingredienserna för vad jag kallar en bra dag, men jag såg på det hela genom ett starbucksfönster,
på behörigt avstånd och med en caramel macchiato i handen,
så det var ok.
Ett litet steg för människan, ett stort steg för Johannas hästrädsla.

Vi gick vidare till en underbar affär fylld till bredden med roliga T-shirtar, var bittra inne på next och drömde om vår framtida London-flat. Hittade en affär som säljer julpynt året om, mammas version av paradiset med andra ord. Fick mig definitivt att längta till december.

Kvällen förgylldes av de vackraste fyrverkerier jag någonsin sett, och jag lyckades därför bra med att tränga undan tankarna om vad de faktiskt gjorde med ozon-lagret. Jag är en sucker för allt som glittrar. Fyrverkerierna vet jag faktiskt vad de var för - de var avslutningen på Edinburgh International Fringe Festival 2009, och inverlieth park var smockad med människor. Trevligt med kallt, ser fram emot Hogmanay!

För att hjälpa min stackars känsliga hy igenom en tung vinter köpte jag aloe vera ansiktsmask idag, så för tillfället ser jag ut som grinchen. alternativt en otränad hulken, men det spelar ingen större roll då de båda är relativt oattraktiva. Jag känner dock att möjligheten att förändra mina ansiktsdrag fullständigt har försvunnit, så jag tror det är dags att jag går och sköljer av den.

Kärlek!


det känns som en dröm

MM, finns det något så härligt som att sova ut en lördagmorgon, och vakna till en riktigt klassisk brittisk brunch? Tror inte det. För tillfället skiner solen genom molnen också, det bidrar till det goda humöret.

Torsdagens äventyr ut till Leith kunde gått bättre, - det finns ingenting som får en att känna sig så liten som 21-årsgräns. Vi fick höra två brill låtar iallafall. För att inte tala om den uppfriskande promenaden vi fick genom Edinburghs skummare delar. Living on the edge!

Tog med flickorna till the botanics igår efter skolan, det var en upplevelse. Galet vackert. Maddy och livie skrek till av lycka varje gång de såg en ekorre. Vilket var ungefär var femte minut. Man måste älska lättroade människor. När vi var mitt i parken slogs båda väldigt plötsligt av ett behov att gå på toaletten - ett par stressade minuter följde. Med barn har man aldrig tråkigt, iallafall.

När jag kom hem gick jag och la mig och sov i en timme - sen var jag redo att möta världen igen.

Nu bär det av till centrum, vi ska shoppa nödvändigheter. Som varma vantar och stövlar.

Kärlek!

raindrops keep falling

I morse riktade Maddy sina stora bruna rådjursögon mot mig och frågade med en brutal uppriktighet om det inte vore bättre om vi åkte båt till skolan. Så ja, det regnar ganska mycket idag. Jag ska tydligen inte räkna med att det kommer sluta innan slutet av februari - välkommen Johan!

När man ändå är halv-blöt är det ju lika bra att man går hela vägen - simning stod alltså på schemat idag. Har precis ätit lite lunch, och satt på mig ett extra par sockar. THICK SOCKS är numera överst på inköpslistan. Dock har jag nu lyckats klura ut hur man sätter på elementen i mitt rum, så Carina inte fryser ihjäl inatt.

Aberfeldy på The Shore Bar ikväll alltså, - första utgången i UK kommer bli intressant. Den kommer innehålla väldigt lite bloody mary och lite mer öl, men framför allt kick-ass livemusik. Om vi hittar dit, vill säga.

Nu ska jag ta en liten nap innan jag beger mig av inåt stockbridge. Funderar på att springa in i lite charity shops på vägen - ett paraply känns numera urgent.

Kärlek!


we'll be young forever

Torsdag kväll är clear - aberfeldy på en närliggande pub. Fruktansvärt trevligt!
Nu sitter jag bara och väntar på att klockan ska bli 14.45, så jag kan börja traska bort mot Stockbridge Primary School och hämta Olivia. Ska köpa lite diskmedel på vägen. Lika bra att jag går 14.40.

Har varit mycket prat om framtiden de senaste dagarna - vad som ska hända efteråt. Just nu är jag fortfarande väldigt nöjd med att bara veta vad jag ska göra det närmsta året, så jag tänker inte så mycket på det. Dock, framtiden ser ljus ut. Fylld med regn, blåst och "fula" britter i ett land där alkoholproblem är en stor samhällsfråga. Precis det jag drömt om.

Inget för de med svagt hjärta - det här krossar mitt varje gång.



Kärlek!

RSS 2.0