how to be

Så, måndag är detsamma som ledighet, just idag. Trevligt. Det är en så kallad bank-holiday över hela UK, men jag är inte helt säker på vad det innebär. Det är inte därför jag är ledig dock, det är bara så enkelt som att det inte finns några barn hemma att passa, då hela familjen befunnit sig nere i England i helgen, och planeras återvända någon gång i eftermiddag.

Som kompensation har jag istället haft hand om två smått galna och incest-tendenserade valpar, har haft Carina som hjälp så det hela har gått riktigt bra. Det har varit en riktigt lugn helg, vi har sett på djupa och kultiverade tv-program, plus två absoluta favoritfilmer. Stardust och How to be. Den senare en ny favorit, helt brill! Bekantade oss med en tjej från Schweiz med försmak för gamla filmer igår också - trevligt!

Två veckor igår - lite overkligt. En känsla av hur bisarrt det hela är egentligen kommer över mig ibland fortfarande. Som när jag var på föräldrarnas coffee-morning i fredags, för att bli presenterad för mammor och fröknar. Jag stod där, i ett nursery-klassrum fyllt till bredden med mammor, fröknar och småsyskon, och förstod inte riktigt hur jag hamnat där. Två veckor tidigare låg jag antagligen fortfarande kvar i min säng hemma i Gislaved, och just då kändes det hela verkligen udda. Helt underbart, men udda.

Kärlek!

I'll be your queen

Att klättra över murar är inte min grej.
Fick sluta tidigare idag, i brist på saker att göra. Även Carina hade en ledig eftermiddag, så vi drog oss mot tennisbanan än en gång. Åter igen något av en förnedring. Förklarade detta för Olivia, och hon kom med den lysande idén att vi två skulle smygträna lite, allt för att jag nästa gång skulle kunna vinna.
Vi kom båda snabbt fram till att trädgården var lite för full av både fönster och tennisboll-jagande valpar, så vi bestämde oss för att klättra över muren, till gräsfälten på andra sidan. Vi blev varnade i förväg av att vi troligtvis skulle bli bortkörda eftersom marken tillhör en skola i närheten, men vi chansade.
Det gick bra över till andra sidan, jag kände mig till och med riktigt smidig där jag erövrade denna stora stenmassa på bara ett par sekunder. Vi spelade lite tennis i solskenet, jag tror inte att jag förbättrade mig något väldigt men det var riktigt trevligt ändå.
Tills vi skulle tillbaka igen. Det var .. omöjligt. Muren var helt plan på andra sidan, inte ett enda ställe att sätta foten på. Efter ett antal misslyckade försök svalde jag helt enkelt stoltheten, lyfte över Olivia och gick runt hela kvarteret.

Nu sitter jag och lyssnar på I'll be your lover too, Robert Pattinson. mm. Vad är twilight?

Jag hade en halvhjärtad debatt med nutellaburken också när jag kom hem från tennisen. Jag förlorade, gav vika.
Det är ju faktiskt fredag.

Hoppas solen skiner lika vackert i Sverige, och att ni har en trevlig fredagkväll,
fylld med alkoholhaltiga drycker och mys.
Kärlek!

there's magic in the air

Okej, så idag var det dags för tennis-möte nummer två. Jag vill egentligen inte tänka på det. Smått förnedrande.
Moving on.

Var och simmade igår, det var onekligen intressant. Dels eftersom de enda existerande duscharna var placerade mitt inne i simhallen, vilket resulterade i att det blev bikini på när man senare skulle duscha. Den något kaotiska stämningen i själva vattnet reste en riktigt bra fråga - är det höger- eller vänstertrafik i poolen?
Det var lite som man ville-trafik, visade det sig. Det gick bra, var riktigt nice. Baddräkt nästa!

Det är åska i luften, och det är ingenting mitt huvud har missat. Det går bra ändå, har köpt lite fin-fina värktabletter. Som på tal om det var obehagligt billiga. Hade en fruktansvärd huvudvärk när jag varit här ett par dagar, så jag gick till ett apotek för att handla. Frågade efter "ehm, you know.. painkillers? to ease headaches?". Kassörskan nickade och gick och hämtade ett paket vanliga värktabletter, slog in dem i kassan - 59 pence. Vilket ungefär motsvarar 7-8 kr. 32 tabletter. Jag betalade i chock, den har inte riktigt släppt än. 59 pence. Det hela bäddar för ett beroende. Galet.

Nu ska jag försöka vila bort tröttheten innan jag börjar vid 14.50. Kanske få i mig något att äta. Nutella-burken skriker efter mig i skåpet, men än har jag inte rört den.

Kärlek!

back to normal

Så, efter två dagar av underbart varmt solsken öser regnet ned utanför mitt fönster. Det gör inte så mycket, den här dagen har ändå bara inomhusaktiviteter inplanerade. Jag har dessutom regnet att tacka för mycket - det är det som gör denna stad så otroligt grön och vacker som den är. 

Jag har hittat en gitarr i en av alla charity-shops som kantar stockbridges gator, är galet sugen på att gå in och köpa den. Den kostar £20, vilket egentligen inte är så mycket med tanke på vad nya gitarrer kan kosta. Vi får se hur det blir, I'll let you know. 

Nu ska jag ner och sätta på lite te-vatten, Carina är påväg. I dag blir det lite simning innan eftermiddagspasset, men innan det en värmande kopp te. Om vårt vatten fungerar, vill säga. Vi har en läcka, verkar det som - möttes av ett antal hantverkare när jag kom tillbaka från skolan. Smått skrämmande. Men jag är ju rädd för allt.

Måste tacka Victoria för stödet i mitt val att förbättra mitt tennisspelande, och samtidigt lugna de andra med att friidrott fortfarande är vackraste som finns. Men friidrott är dyrt, tennis gratis.



Inverleith park - visst nämnde jag denna utsikten i ett föregående inlägg? Den är amazing, iallafall.

Kärlek!

you are my sunshine

Vi har en strålande morgon här i Edinburgh, solsken och.. 13 grader. Gick inte med barnen till skolan idag, så det har varit en lugn morgon.

På dagens schema hittar vi ett litet tennismöte vid 10.30, och lite beroende på hur det går (dvs hur länge vi får vara där) så kan det kanske klämmas in ett litet botanical gardens-besök också innan eftermiddagens arbete startar. Vi får helt enkelt se hur det hela artar sig!

Med tanke på att jag i stycket ovan nämner att jag ska möta carina vid 10.30, kanske jag bör påminna om att det blir 11.30 för er, och det är därför det här inlägget kommer postas efter 10.30. Ok, clear?

Ikväll har jag en skype-date inplanerad med Erika, och efter det tror jag allt att det blir tidig sänggång. Är helt slut efter helgen, vilket kanske inte är helt passande - jag satt och gäspade ikapp med Maddy i morse. Satt uppe och kollade på V-festival igår kväll, amazing.

Kärlek!


with you I'd dance

Jag är tydligen rädd för precis allting. Det kom Carina och Olivia fram till igår. Spindlar, uh.
Just därför lyssnar jag på Fearless, för att bygga upp lite mod. Att den är sjukt bra också är bara ett plus.

Igår var tanken att vi skulle chilla i stockbridge för att sedan ta oss upp och se en comedy show vid tre. Vädret var dock alldeles för bra för att inte utnyttjas, så vi tog och drog oss upp mot old town, för att utforska the royal mile och grassmarket. Var helt underbart. Varmt. Mycket folk. Massvis med flygblad för diverse gratis shower. Edinburgh fringe festival in my heart!

När man är utomlands såhär rycker man alltid till lite när man hör svenskar prata i affärer och liknande. Fast nu under festivalen är det inte ens speciellt konstigt. Även när man hittar anteckningblock med svenska texter i små, bohemiska affärer så blir man lite förvånad, men det är ändå sånt man kan acceptera, och ingenting man ger mycket tanke i efterhand.
Men när man möter allas vår Björn Gustafsson i södra änden av the royal mile, då sitter chocken i ett tag iallafall. Han pratar i telefon när han går förbi oss, är uppenbarligen kanska vilse och försöker förklara vart han befinner sig.

"Ehm.. Jag står utanför en byggnad. En stor stenbyggnad. "

Hela Edinburgh består av stora stenbyggnader. Jag och Carina skrattade gott. Killen har komedi flytande i blodet! Sen fyndade vi på grassmarket, såg slottet på riktigt nära håll och åt lyxpizza, och Björn Gustafsson var helt plötsligt inte dagens höjdpunkt längre.

Idag skulle det blivit tennis, men vädret tillåter inte så det blir en tur till en idrottsanläggning istället, för att lista ut hur medlemskapen fungerar. Should be fun.

Kärlek!

Ibland vet man det bara direkt

Har varit här i fem dagar nu, och trots att de har varit hur roliga som helst känns det väldigt lite. Tiden ska ju gå fort när man har roligt, ju. Det har den i och för sig gjort, men jag kan ändå inte riktigt förstå att det bara är fem dagar.

Idag var jag inne i centrum igen, det är omöjligt att motstå frestelsen. Shoppade lite nödvändigheter och onödigheter. Fyndade i en sportaffär, köpte en hel umbrojogging och ett par umbroshorts för £18! Ordinarie pris låg på £61, 70% är faktiskt riktigt underbart. Handlade även lite tennisbollar, (eller ja, Carina betalade - hehe). Så nästa vecka blir det tennisspelande i parken, det kommer onekligen bli intressant! Lite av en komedi för de som skulle råka se, är min gissning. Hittade the place to be, också. French guy meet swede-norweigan in scotland equals perfection!

På tal om komedi är det det som är inplanerat för morgondagen, komedishow i the piano bar, innan det bär av hemåt för babysittingkväll. Just imorgon kommer det innebära chill med flickorna och Louie framför the x-factor. Kanske lite hallon? Skotska hallon är riktigt fresh. Skotska jordgubbar är.. vågar jag säga det? Minst lika goda som svenska.

Nu ska jag bege mig neråt och se vad familjen har för sig denna fredagkväll. 
Kärlek!  


Babysitting-kväll

... för Carina, vilket innebär chill på Comely Bank. Chill som förhoppningsvis innebär lite U2-konsert och te. Har precis avslutat dagens arbete med att sortera ut flickornas målar-skåp, solen börjar spricka igenom molnen och jag har en skypedate med Erika alldeles snart. Life is good! 
 
Hade ju vissa planer på att köpa ett paraply idag, det gick inte bra alls. När jag  var nere i centrum började det spöregna, så jag gick in och köpte ett i en one-pound shop. Billigt och bra, tänkte jag. BIlligt och dåligt, var det. Det var sönder innan jag hann komma till nästa affär, och efter det tappade jag lusten helt och hållet till att shoppa paraply. Imorgon, kanske.

Ska ta en liten runda runt mitt område idag innan jag går till Carina, och undersöka lite. Om jag orkar. Mina ben är ganska trötta, vaknade inatt av att vaderna krampade - som de bara gör efter ett sjukt tungt cirkelträningspass. Lovely.

Det finns en skola som syns väldigt väl från vårt köksfönster (vilket inte är så konstigt eftersom den är ENORM. Skolan, alltså.) Vi brukar gå förbi ibland och bara drömma. Det är tydligen Tony Blairs gamla skola, tillsammans med diverse andra halv-kända människor. Den ser ut som ett slott, med höga grindar och en skol-sköld vid ingången. Edinburghs hogwarts for sure, med skillnaden att man inte behöver ha magiska krafter för att få gå, utan bara vara "really really really rich", som min arbetsgivare uttryckte det. Hittade en bild:



Kärlek!


Lily Allen och telefonfixande

Ungefär så ser min kväll uf för tillfället. Mm! Carina gick precis hemåt med min regnjacka - regnet öser ned och jag har inte tagit tag i att köpa ett paraply än. Tip top.

Har äntligen förstått mig på hur internet fungerar, vilket känns väldigt skönt. Första dagarna var det vissa problem med lösenordet till närverket, och sen när jag väl fick tillgång till det så kunde det ändå bara försvinna ibland. En aning frustrerande, om jag ska vara helt ärlig.

När jag frågade om någon visste vad det kunde bero på, så visade det sig att det finns en switcher på nedervåningen,
som de ibland stänger av. Det förklarar ju en hel del, faktiskt.

Det är just på grund av detta som mitt bloggande, som jag hade stora planer för, har varit en aning segstartat. Men nu så! Har haft ett par riktigt trevliga dagar, Edinburgh är precis så vackert, om inte ännu vackrare, som jag föreställt mig. Precis mellan mig och Carina finns en riktigt nice park som är trevlig att både gå och springa i, med en helt galen utsikt när man närmar sig centrum!

Efter vi lämnat barnen på skolan idag tog jag och Carina oss ned till stan på jakt efter ett kontantkort. Vårt utgångsplan var att "vara proffessionella, lyssna på lite olika erbjudanden och inte falla för första bästa som säger att vi får gratis sms". Att inte falla för en stylish inredning av butiken kanske också borde räknats med.
Det slutade bra ändå. Vi var faktiskt inne och vände i en annan affär, innan vi gick till Orange. Killen var ju faktiskt riktigt trevlig. Man får ju faktiskt gå två-för-en på bio på onsdagar. sold! (De 300 fria smsen var bara ett litet plus i kanten)

Imorgon bär det upp tidigt för att lämna av två små underbara flickor till skolan, sen måste jag ned till centrum och inhandla lite nödvändigheter, som tandkräm. Min jag hade med mig hemifrån har av någon anledning börjat smaka parfym. Jag har en misstänkt till denna händelse. Ett paraply kan också vara en ganska bra ide.

Runt elvatiden någon gång blir det kaffe på Waterstones med Carina, kaffe+bokaffär = lovely.

Nu blir det prep för morgondagen, när jag fixat klart med mina telefoner.
Kärlek!


RSS 2.0