What use am I as a heap on the floor?

Här sitter jag nu i en lägenhet i Leith och lyssnar på musik i mina något slitna hörlurar och dricker litervis med vatten. Är i inledningsfasen i projekt: bli av med sockerberoende och det är SVÅRT såhär det första dygnet. Köpte überbilliga tuggummi på lidl innan, för att stilla behovet en aning när det titt som tätt kommer smygande.

För tillfället är behovet enormt. Det är även utmattningen, och jag har helt enkelt bestämt mig för att det inte är värt att gå de fem meterna till mitt sovrum för billiga sockerfria vinbärstuggummin. Inte än iallfall.

Selinarnas besök var lyckat i mina ögon, och jag kan inte annat än hoppas att de håller med. Gick bra trots allt som gick emot med askmoln och översvämmningar! Blev ett besök till national museum of scotland, ett ställe jag inte tidigare besökt - dumt av mig, för det var verkligen trevligt! Annars åts det mycket god mat och jag fick ljuvliga gåvor i form av nyponsoppa, blåbärsoppa och knäckebröd. Jag är i himmelriket konstant numera.

Panik utbröt i tisdags när receptionisten till vår hyresvärd informerade oss om att vi hade boende i cirka två veckor framöver och efter det fick klara oss bäst vi kunde. Planet hem till Sverige var i princip bokat när vi morgonen efter gick tillbaka för att kontrollera de praktiska detaljerna med räkningar och så vidare med vår faktiska hyresvärd, bara för att höra att vi inte alls behöver flytta ut och att de kommer hålla oss med boende till lägenheten är ok igen. När nu det blir.

Fredag blir en stressig men rolig dag - inleds med jobbintervju på morgonen, sedan bär det av till Glasgow för att möta far och bror och ta en runda inne på Primark. Mina gamla tvåpundskor är aningen slitna och jag känner att det är dags att kosta på mig ett par till! På kvällen är vi bjudna till Ylfa, och sen blir det Ceilidh-debut på det.

Nu blir det till att koka lite blåbärsoppa, FINT!



Kärlek!

Vatten i överflöd

När jag var liten drömde jag i princip varje natt. Mycket mardrömmar, men även andra, fina saker.  Sen jag flyttade till Edinburgh har jag börjat drömma mycket igen. Få mardrömmar, men igår tog det nog tio minuter av vaket tillstånd innan jag insåg att jag faktiskt inte drömde. Att det inte var en mardröm. 

Klockan 06.20 igår vaknade vi av att vatten forsade ner från taket i två av rummen i lägenheten, förvirring och panik följde och det var ingen som var riktigt säker på hur man reagerar på något sånt. Första impulsen var att skaffa fram alla hinkar och burkar tillgängliga för att skydda golvet - sen bar det av uppåt för att försöka väcka de i lägenheten ovanför, som uppenbarligen måste ha ett visst överflöd av vatten, eftersom de var schyssta nog att dela med sig lite (läs; mycket) med oss. Inget svar - ingen är där. Nice! 

Vi lyckas väcka en annan granne, och vid det här laget har läckan spritt sig till vardagsrummet. Vi ringer brandkåren, polisen, försöker få tag på vår hyresvärd utan någon framgång alls, får tag på en rörmokare som lovar att komma direkt men som anländer dryga timmen senare. Vid den tiden hade vi gett upp allt vad hinkar hette, jag och Raphaëlle hade hunnit springa till närmaste polisstation i pyjamas i hopp om att någon skulle kunna hjälpa oss slå in dörren och stänga av vattnet innan taket i vardagsrummet kollapsade helt, och jag hade hunnit få ett utbrott på en sjukt ohjälpsam council-arbetare. 

Vid nio fick vi tag på vår hyresvärd, som fixade en ledig lägenhet i leith som vi sover i för tillfället. 
So much drama. Kul kul kul! 

Värt att se fram emot är iallafall Selinarnas besök på söndag, planerat in i minsta minut!  

Nu bär det av hemåt
eller ja,
till leith.  

Kärlek!

Bank Holiday - monday

Så, stor dag idag!
Första intervjun; PR-staff för The Hive. Det var rätt chill, de kräver inte så mycket av en för att man ska få dela ut flyers för £5.50 i timmen! Tur det, jag har inte så mycket att hämta i erfarenhet när det kommer till PR. Får reda på om jag fått det imorgon, så nu kommer jag inte sova något ikväll, utan istället bara hålla tummarna väldigt, väldigt hårt.

Imorgon har jag och Johan morgonmöte på banken, och sen blir det förhoppningsvis jobb vid 2.30 (hoppashoppashoppas). På kvällen är det starwarstema på the hive, ett måste!

Lägenheten är numera full för första gången sen jag kom hit, det är mysigt och tight. Nu bär det av hemåt, kvällsmat!



Så här kul har man på IKEAs parkering, haha.

Kärlek!


Mig hjärta köttbullstallrik

Idag är en bra dag. Jag känner det, i varje fiber i kroppen. Det beror inte bara på att jag lyckades öppna internet explorer utan att hänga datorn idag, eller för att solen skiner.

Det hela skulle kunna bero på att jag precis druckit två koppar kaffe (starbucks size, så egentligen typ fem) på tom mage och är en aning hypad, men jag tror bara det är en liten del av det hela. Det känns som det mesta, efter en månad fylld till bredden av motgångar, går åt rätt håll.

Jag har fått ännu en intervju, till ett jobb som faktiskt skulle täcka alla mina utgifter - hyra och mat inräknat! Morfar lyckades pricka 7 rätt på V75 igår, om en timme går bilen ut mot IKEA och under skype-samtalet med mamma och pappa blev vi lovade en köttbullstallrik - fint! Jag har 300 nya fria SMS på telefonen, jag ska se på en superbra film ikväll och sverigeinvasionen närmar sig med stormsteg.

Vi får behålla lägenheten, och har bestämt oss för att skaffa internet - delat på fyra blir det betydligt billigare och smidigare än att släpa laptopen till starbucks varje dag och vara tvungen att köpa något för att göra ens vistelse ok för personalen.

Jag är glad. Genom-nöjd. Hade jag bara haft ett par hela leggings, så hade livet varit perfekt! Nu är det ändå super-bra. Imorgon blir det till att köpa biljetter - bussbiljetter till glasgow och ceilidh biljetter till fredagen då pappa och johannes är här. Kul, kul!

Nu bär det av hemåt, och sen som sagt; IKEA.




Kärlek!

RSS 2.0