jag är en vampyr, jag suger och spyr

Det är dags för ett konstaterande: det har varit en underbar, väldigt intensiv, helg!

Inleddes dock lugnt med en chillax fredag - ett besök till simhallen var ungefär allt jag orkade kosta på mig i ansträngningsväg. Lördagen inleddes med julmarknadsmys, följdes upp av ett besök på slottet och avslutades med en spansk födelsedagsmiddag. Julmarknaden tror jag att jag utan problem skulle kunna besöka ett par gånger om dagen utan att tröttna, och när slottet är gratis finns det inte mycket i världen att klaga på. Om man för en stund glömmer bort krig och svält, förstås.

I morse blev det tidig uppstigning - 08.30 stod carina utanför min dörr, redo att ge sig av mot ocean terminal och biobesök. Vem går på bio 09.30 en söndagmorgon kanske man frågar sig? Well, det var jag, carina och.. fem till. Fler än vi räknat med, måste jag säga. 130 minuter (varav 36 ren underhållning) och ett antal suckande läten senare tog vi bussen in till centrum, mötte upp min käre bror och gav oss iväg mot ikea. Patetiskt, men underbart. När vi kom tillbaka gick jag och min vän på adventsgudtjänst i st marys cathedral - lite väl högtravande för min egen smak men ändå en bra avslutning på helgen!

Nu sitter jag i flickornas rum och håller allt ont borta med mitt vakande öga, och så fort de har somnat så bär det nog av till sängs för egen del också. Efter att jag har googlat taytay's abs, vill säga.

Kärlek!


lite av en countdown

En månad till juldagen.
Därefter sex dagar till hogmanay.
Ytterligare fyra dagar - flytt.
Scheisse.

Onsdag kväll. Suck. Det har varit ett mål sedan i söndags kväll att lampan ska vara släkt och datorn avstängd vid22.00, allt för att jag inte ska fumla ur sängen på morgonen. Det funkar aldrig. Om det så är ett nytt avsnitt av ullared eller twilight som håller mig uppe, något är det iallafall alltid.

Dagen har varit lugn, om man bortser från den helt galna väderleken. Extrem vind i kombination med regn och hagel är inget kul inslag när man ska leda hem två små trötta flickor från skolan. Tur att varm choklad och svampbob fyrkant väntade hemma iallafall! Innan eftermiddagspasset var det dags för charity-shopping, där jag köpte paraply och hårtofsar. Man kan inte ha för mycket av något av dem.

Fick ett vykort från puerto rico idag, väldigt trevligt! Blir alltid lika glad när något väntar på ens säng när man kommer hem. Något jag finner ganska kul - det är adresserat till både mig och min käre bror, men det är i mitt rum det hamnar. Likadant med hans strykta kläder, även de hamnar på min säng. hmpf.

Imorgon börjar det officiella julfirandet inne i centrum, och beroende på väderlek blir det kanske ett litet besök. Har stormen inte gjort sig blir det framtidsplaneringar i kombination med litervis av te och taylorr. En bra dag i vilket fall, alltså.

(PAOLOPAOLOPAOLO - royal albert hall 9 april. TACKTACKTACK :D)

Kärlek!




a million new adventures, not yet begun

OK, så en snabb uppdatering innan jag kollapsar av trötthet - för att inte överdriva, inte ens lite.

Soulies visit var rysligt trevlig, bilder kommer publiceras under morgondagen! Vi shoppade, pratade, spelade sega film-quiz och hade det allmänt mysigt. Fyndade massvis i £1 shoppen i st james, och åt på sofistikerade snabbmatsställen. Efter två minuter kändes det som vi setts förra veckan, det är precis så det ska vara.

I övrigt har jag hittat bush studios-versionen av these streets, något som får mitt hjärta att öka takten en aning. Londontrippen på torsdag är tyvärr inställd, men jag hoppas kunna fylla hålet i kalendern med lite nice live-musik, julmarknad, skriskoåkning och födelsedagsfirande! Överlevnads-kitet, i princip.

Royal Albert Hall, 8 april.
Jag ska dit, om jag så ska behöva råna en bank eller kasta mig framför ett tåg i en rosa kyckling-dräkt.

Nä, skojar bara. Att kasta mig framför ett tåg är kanske lite dumdristigt. Jag vill gärna hålla ögon och öron i ett relativt bra skick om det ska vara lönt. Hm. Tål att funderas på.

Life is good!

Kärlek!

speaking is silver, sleeping is gold

Just nu ligger jag i sängen, pyjamas på och fötterna under täcket. Enögd.
Har tagit ut en lins, men på grund av att det råder brist på ork att gå och hämta glasögonen på byrån ett par meter bort fick den andra sitta kvar. Känner mig fruktansvärt trött av någon anledning, så det blir tidig sänggång ikväll. Typ om fem minuter. Kanske tio. Jag har aldrig varit bra på det där med att göra det som är vettigast.

Jag och bror min lagade mat åt familjen idag - det var uppskattat. Fick en hjälpande hand med potatisgratängen över skype också, det är allt bra att leva på 2000-talet ibland alltså. Spenderade dagen på starbucks med tjecker, en spanjorska och lite tysk-talande trevligt folk. Var nice, känns fel att jag snart inte kommer kunna träffa dem och ta en kaffe längre.

Har kollat upp hur mycket det kostar att skicka en låda till sverige. Det billigaste jag fann låg på £85. Aj. Billiga julklappar i år, trots lotterivinsten i helgen. Önskelistor med lätta, platta paket uppskattas!

Hur som hur, nu blir det iallafall sängen, klarar knappt av att hålla ögonen öppna.


Love is all around


Kärlek

it was the night before christmas... not

Det är den 15 November, och sedan igår går julmusiken på repeat i köket. Varje affär med en liten uns självaktning har numera juldekorationerna uppe, gärna julgranar och allra minst lite holly och blinkande lampor. I princes street gardens är förberedelserna inför julmarknaden och isrinken i full gång, och de flesta av karusellerna är redan uppe. Igår var jag på en julmarknad, idag var jag inne i centrum och letade julklappar, ikväll läste jag The night before christmas för flickorna när de skulle sova, och nu så youtubar jag lucia-tåg och drömmer om lussekatter och marsipangodis. Lite galet, jag vet. Men väldigt, väldigt, underbart.

Så ja, julmarknaden igår var rysligt trevlig, av mer än en anledning. Det doftade som jul, julsånger hördes lite överallt och barnkören som sjöng julsånger var en definitiv höjdpunkt. Att jag lyckades motstå fem fulla bord med hembakta kakor till ett väldigt överkomligt pris, och att jag vann smycken för cirka £500 av en lott som kostade £1 var även de ingredienser till det så väldigt positiva helhetsintrycket. Efteråt gick vi och firade min vinst med mexikansk, MUMMA!

Fönstershoppingen idag var även den en positiv upplevelse, det krävs väldigt lite pengar för att en dag ska vara lyckad, gott folk. På torsdag kommer soulie aka bäst-erika, I CAN'T WAIT! Enligt BBC weather anländer hon till ett soligt prestwick, bättre än så kan det knappt bli.

Nu bär det av till sängs, arbetsveckan inleds om sju timmar. Scheisse.


Kärlek!


I wouldn't shoot you, I would run

Jag vet inte riktigt vad påståendet om att onsdag skulle vara "lillelördag" kommer ifrån - eller hur vida brett utrycket används. Det stämmer iallafall väldigt bra. Under växjö-tiden var onsdagkväll officiell umgängeskväll, då det var frias enda helt träningsfria kväll i veckan fick man passa på! När det i ettan även var kombinerat med sovmorgon på torsdagen, MM.
Hur som helst, onsdagar är forfarande bra dagar. Onsdag innebär nämligen sista kvällen i veckan där packlunchen ska förberedas och skoluniformerna läggas fram då fredagar genomlevs i egna kläder, och slutar redan innan lunch. Detta leder iallafall till att det känns lite som att helgen närmar sig med stormsteg, en känsla jag omfamnar med glädje och entusiasm!

Andra veckan jag sparar pengar, det leder till en hel del kreativitet när det kommer till hitta på saker att fördriva tiden med som inte behöver kosta ett rött öre. Igår blev det en tur till the national galleries of scotland - kulturellt OCH gratis, där snackar vi flera humlor i samma smäll. Imorgon bär det av till old town och the national library för lite mer kulturella intryck.

Det är juljulJUL precis överallt, men jag längtar till isbanan kommer upp i Princes st gardens och det blir dags för lite skriskoåkning. Köpte ett pepparkakshus första gången jag var på IKEA; flickorna frågar i princip varje dag om det inte är dags att göra det snart. Lite tidigt är det fortfarande, men jag vet inte hur länge till jag klarar att motstå frestelsen. Får låna bror mins kamera och fota när tillfället kommer iallafall.

Kärlek!


I'm like a ping-pong ball, being bounced around

Det är torsdag kväll - men i mitt huvud är det redan helg. Trots att jag troligtvis har en hel-dag framför mig imorgon, så ser jag ledigheten i slutet av tunneln och det ska bli SKÖNT! Kommer bli en underbart chill helg, trots att det är mycket inplanerat. På lördag tar vi ännu en gång bussen till IKEA, allt för att känna oss übersvenska. På söndag är det Ocean Terminal som gäller, för att sedan kavla upp armarna och försöka oss på denna månads filmquiz. En hel del sömn också, något jag ser fram emot något alldeles väldigt.

5 november idag!
Remember, remember, the fifth of november
V för vendetta är en riktigt bra film, trots att jag somnade första gången jag såg den. Bonfire night ikväll iallafall, en relativt lustig tradition, men jag omfamnar alla anledningar att fira och skjuta fyrverkerier. 400 år sedan Guy Fawkes försökte spränga westminster, och ändå vet precis alla i storbritannien vem han är. På ett sätt lyckades han ju i livet måste man ju säga iallafall.
Personligen är jag tveksam om någon kommer komma ihåg mig om 400 år. Men eftersom planeten tellus som för tillfället är släkten människans hem mer kommer korrekt kommer kunna liknas vid en enda stor het lavaboll vid den tiden så är jag inte allt för bitter. Framtidens människor kommer ha viktigare saker än mitt namn att tänka på, tyvärr.

Nu spårade det lite känner jag, så det blir till att försöka borsta lite tänder och ta tag i en bok istället. Hoppas ni har det trevligt i snön där hemma, och njuter av den trots att den kan vara en plåga ibland.
(7 veckor till jul, om jag inte har helt fel. NICE!)







frågan är where the good looks come from, alltså.

Kärlek!


Viktigt meddelande

Okej, så jag lovade mig själv när jag drog mina kroppsdelar ur sängen i morse att 23.00 var absolut deadline för sänggång ikväll - därför blir detta ett väldigt kort och ändå aningen oinformativt inlägg. Jag var bara tvungen att förmedla någonting till mina kära släktingar på andra sidan vattnet, och då jag tydligen inte är tillräckligt intressant för att konversera med över skype ikväll får jag välja en alternativ kommunikationsmetod.

Kan någon söt människa fixa så att "Knut & Birgitta" inte loggar in på msn VAR TREDJE MINUT?
tack.
it's driving me bonkers'



Kärlek!


life is good!

Det är sant, life is good, livet är BRA och även om jag tenderar att glömma det faktumet då och då så är det ändå min grundfilosofi. Det gäller bara att göra det bästa av situationen, vad som än händer. (så som att ens kamera går sönder och gör att man helst av allt bara vill hoppa från en bro alternativt gömma sig under täcket och vänta på att sprickan i skärmen ska vara hel igen)

Märks det att jag är inspirerad idag? Taggad, redo att ta tag i mitt liv? Det är jag. Idag är en stor dag, jag kände det redan när jag vaknade i morse.

Jag och Carina firade det faktum att rutinerna är tillbaka, och begav oss så fort morgonpasset var över mot hamnen för att uppleva köpcentret ocean terminal. Det var nice, stora vattensamlingar så som hav slutar aldrig att fascinera - och 1.60 är okej att spendera på en kopp coffee americano när man har en bra utsikt och en trevlig omgivning, right? metaprodukten är viktig i mina ögon.
Hur som helst, jag vet inte om det var saltstänket från havet eller de galet vackra tavlor vi hittade, men inspiration infann sig plötsligt.

Framtiden, som tidigare kunnats liknas mest vid en osammanhängande film med så många olika möjliga slut och skiljevägar stakade ut sig i min hjärna och började forma en lång och rak väg. Det känns skönt. Som det ser ut nu, blir det flytt ner till England inom de fem närmaste månaderna, vart och när förblir obestämt då det inte ligger i mina händer. Efter ett år i England blir det Sverige igen i en månad eller två, innan det bär av till Brighton University för att försöka få ett degree i psykologi- inriktning sociologi.

Detta förutsatt att jag inte stöter på Robert Pattinson inom det närmsta året, gifter mig och får massor av barn och spenderar resten av livet som lyckligt gift hemmafru. Det är också ett alternativ.

Life is good.

Skype-date med Bäst-Erika aka soulie tidigare idag - om två och en halv vecka är hon här och förgyller min tillvaro i några dagar! Vi ska äta massvis med pannkakor, prata till tänderna trillar ut och unvika alkohol. Längtar!





Beviset på att inte alla svenskar passar i de blonda lockarna - lösögonfransarna gav mig vissa komplex över de naturliga men peruken gjorde mig enbart tacksam över min nuvarande frisyr. puh.

Kärlek!


RSS 2.0