life happens!

Idag var allt som vanligt. Jag sov länge, stressade inte med någonting. Åt frukost vid ett, och sen gick jag ut på stan för att ta det ännu lugnare. Au pair-livet har onekligen sina fördelar. Nu är jag barnvakt, sitter och väntar på att flickorna ska somna. Allting är som vanligt. Livy har hicka. Maddy leker med sina mini-lamm under täcket. Hon tror att jag inte märker något - men jag vet att hon somnar med dem i händerna snart.

Så slår det mig. Detta är troligtvis min sista kväll som barnvakt. Det är stort, känner jag. Så blir jag lite ledsen, också. Även om jag tycker att det ska bli skönt på många vis. Mina prinsessor.

Princess puppy-eyes

Princess Goldlock


Jag ska tillbaka till Edinburgh, det var allt jag tänkte när jag fick reda på att jag var tvungen att sluta.
Edinburgh!

Så de sista dagarna har gått åt till CV-skrivande, flygbiljettsbokande och så försöker jag boka intervju för att få mitt national insurance number. Så måste jag fixa ett bankonto också. Är det det här som kallas livet?
Jag gillar det.

Kärlek!

let's fight some polarbears!

Så, lördag kväll. I mitt huvud är det söndag, på grund av ledighet i fredags. Skönt när det är på det viset och inte tvärtom. Sitter i min säng, gråter över min uppsvullna tumme, lyssnar på min nostalgi-spellista på spotify och äter kardemummaskorpor. Vart på Ikea idag, inhandlade lite godsaker. Flädersaft, knäckebröd, skorpor och blåbärsaft. Guld. Inte för att jag vanligtvis åt mycket skorpor eller blåbärssaft innan. Men ändå. Det känns alltid lite bisarrt att ha lite svenska etiketter i skåpet.

Den uppmärksamme kanske reagerade på att jag äter skorpor. I sängen. Ja, jag gräver min egna grav. Det har väl aldrig varit någon större hemlighet att jag inte är den smartaste geten i stallet.

Varit ett bra par dagar nu, det senaste. Spelat lite gitarr. Njutit av solskenet. Hittat en ny favoritserie på youtube. Imorgon ska jag förhoppningsvis inte behöva gråta mer över min svullna tumme, ge mig ut på en lång springrunda och sedan möta upp meike på starbucks för lite roadtrip-planerande.

Ska spara pengar i veckan. Bror min kommer ju om två veckor, trots allt. Då blir det LONDON BABY. Heh.



Nu ska jag försöka bonda lite med min kudde. Den har inte gillat mig de senaste nätterna. Sista sovmorgonen innan lovet är hel-slut. Aj.

Kärlek!


we've got the vision, now let's have some fun

Har varit en typisk måndag idag. Det vill säga en seg måndag. Segsegseg.
 
Det ska förhoppningsvis ändras på det ikväll, det faktum att det är midterm-break (vilket innebär sovmorgon) ska firas! Att jag egentligen föredrar mina vanliga arbetstider framför de jag har denna vecka, kan vi ju se förbi. Det är alltid trevligt med sovmorgon, iallafall.

Jag har blivit lite av en stammis på vår lokala pound-shop. Man kan hitta ganska roliga saker, och eftersom de bara kostar ett pund så är det rätt chill att shoppa loss. Inhandlade en klassisk pipa häromdagen, och igår köpte jag en usb-dammsugare. För att inte tala om lösögonfransar.

De senare har blivit något av ett beroende - när man väl har börjat skapar man ganska brutala komplex för sina vanliga, dödliga fransar. Well, de är väl slut snart, och då blir det in på rehab.
Hehe.
Kärlek!

MER KÄRLEK ÅT VÄRLDEN! tack

OK, valentines day. Alla hjärtans dag. Man kan säga vad man vill om konceptet. Jag tycker om det.
 
Jag kan till och med gå så långt som att påstå att jag älskar det. Jag är väl medveten om att det är lite av en "köpmännens dag", och att de pengar som läggs på blommor, choklad och diverse andra hjärtegåvor säkert kunde spenderats bättre, även om lite konsumtion i dagens finanskristider inte är helt fel. Med risk att låta äckligt kliché - det är ju inte gåvorna som är grejen. Speciellt inte hur mycket pengar man lagt på sagda gåva.

Det jag gillar med alla hjärtans dag är budskapet om att visa kärlek. Upplysa de du älskar om det faktum att du faktiskt älskar dem. Hur kan det ses som en dålig sak? Det är fint. Kärlek är fint. Egentligen borde varje dag vara alla hjärtans dag. Minus presenterna, då.

Så tycker jag att folk i allmänhet kan sluta vara bittra, också. På alla hjärtans dag, alltså. På alla andra dagar också, förstås. Det gäller även mig själv. Jag är duktig på att vara bitter. Jag ska bättra mig.

För med lite mer kärlek, och lite mindre bitterhet skulle världen vara en bättre plats. Och det är väl lite det man vill uppnå med sin tid på denna blå-gröna boll? En förbättring av något slag, på något vis.'

Var i bath igår och spred min kärlek. Det var fint. Köpte en tröja som jag har haft på mig idag - jag tyckte den passade bra dagen till ära. Så har jag druckit mycket kaffe, och haft foto-session med princess puppy-eyes. Så fick jag ett kort i fredags också, tack farmor!
'

Nä, nu ska jag sova.

Kärlek!

emancipate yourselves from mental slavery

Jag borde gå och lägga mig nu, och inte bara för att mina ögon känns torrare än billigt toapapper eller för att min dator varnar för lågt batteri. Jag har både ögondroppar och energi-sladd till förfogande. Men min kropp törstar efter sömn. Massvis med sömn. Den blir aldrig trött på det. (hehe)

Iallafall, skickade precis iväg ett väldigt flummigt email till min kära soulmate på andra sidan vattnet, mitt tredje glas med vatten har halsats (något jag kommer ångra ohyggligt mycket när jag vaknar kissnödig om några timmar), och jag befinner mig lite i ett lyckorus för tillfället. Mina fingrar är väldigt ömma. Jag har spelat gitarr idag, lärt mig lite nya ackord vilket i sin tur ledde till lite nya sånger. Inte bara amazing grace, alltså. Den nya teach yourself guitar-boken jag har köpt är ace. Att spela Bob Dylan, Beatles och Elton John när man kan tre ackord är heaven on earth!

Så, jag tänkte att detta klippet får sammanfatta dagen. Gitarr-lektion på en brutalt bra låt, covered av en brutalt bra artist. Vår värld skulle inte vara riktigt lika bra om inte Will Rendle var i den, det är en sak som är säker. Inte bara för att det är ganska brutalt imponerande att lyckas sjunga EMANCIPATE med flow. Eller för att han är den coolaste personen carina inte känner. Men kanske för att han har rosa hår, för tillfället, och för att han försöker dra ner på "wacky backy"(myspace-bloggar hjärta). Och för att han är sjukt talangfull, förstås.




Kärlek! (none but ourselves can free our minds)


pick up a penny on the patio, and it's a pound

Det är onsdag eftermiddag, om två minuter har jag planerat att ge mig av mot Laverstock för att hämta flickorna. Turligt nog är det för tillfället uppehåll i hagel-stormen, något som är extremt uppskattat från min sida. Har varit en seg vecka så långt, men än så ligger lönen orörd i mitt smyckeskrin, något som får ses som ett plus!


I ett par dagar nu har vi försökt få tag på salt-lösning till diskmaskinen, den har varit riktigt dålig i någon vecka, så vi tänkte rengöra den. Inget konstigt med det. Problemet är att det tydligen råder salt-brist i hela Storbritannien på grund av det oväntade snöovädret vi hade för någon månad sen, och därför finns det ingen saltlösning att få tag på, någonstans. Där har ni dagens mest random fakta, men jag tycker att det är lite kul iallafall. Saltbrist. Hehe.

Nu blir det stövlar på, kanske till och med mössa. Hagel är inget roligt.
Kärlek!


it's a beautiful day

Just de orden var de första som slog mig när jag vaknade i morse, helt ärligt. Klockan var 06.30, morgonen var seg - men it's a beautiful day var soundtacket inne i mitt huvud.

Och det är sant. Solen skiner, det är fredag, jag har på mig min favoritkjol och tack vare att vi numera har landline kan jag konversera med rhino utan att det kostar ett öre ikväll.

Life is good!

Nu bär det av till St Andrews för att hämta Mr Jack Sparrow och Miss Lady Gaga, jag tror det blir solglasögon på. Främst för att det känns vårigt. Inte för att de egentligen behövs.
Jag gillar våren.

Kärlek!


Because I so much enjoy being a nerd

Inledningsvis;
JAG HADE RÄTT!

Så mycket utav en besserwisser är jag, att även om det hade varit till min egen fördel om jag hade haft fel, så kan jag inte låta bli att njuta av det faktum att jag hade rätt.

Vad svamlar jag om?
Jag blev sjuk, en timme efter förra inlägget publicerats så låg jag kallsvettig i min säng, och hur den natten sedan utvecklades är det nog ingen som skulle uppskatta om det blev satt i skrift.
Det var ingen dans på rosor, iallafall.

Mår bättre nu - har precis haft mitt första relativt riktiga mål mat, och känner mig fit for fight i de flesta avseenden. Har precis avslutat en sång-session där jag på säker stämma underhöll flickorna med lite svenska vaggvisor. Trollmors visa var högt uppskattad, det vill jag lova. Nästa gång får vi se om det blir "gå och lägg er så sjunger jag en visa" eller "gå och lägg er annars sjunger jag en visa". Tiden får utvisa!

Imorgon blir det lite au-pair umgänge, och på lördag bär det av till southampton för lite alkoholintag! Känns bra. Umgänget. Inte nödvändigtvis alkholintaget.

Nu blir det att fixa det sista inför morgondagen, och sen bär det av mot sängen. Imorgon blir det fredagsdans, och flickorna har utklädnadsdag i skolan. Livy ska vara jack sparrow, och maddy ska vara lady gaga. Båda två, helt klockrena.

Kärlek!


äta-jobba-sova-dö

Jag är sjuk. Jag känner det på mig.
Livs spydde hela lördagnatten. Jag känner på mig att det är min tur nu.
För mycket information? sorry about that. Jag mår inte bra.
Hoppas verkligen inte, iallafall. Ska träffa lite folk imorgon, och det vore ju surt att missa nu när man äntligen har börjat få lite kontakter. Well, på lördag är det planerat en tripp till southampton över dagen - ska bli väldigt trevligt.
(Uppenbar skillnad på au pairerna här, de har bil allihopa. Så blir det när man bor på landet!)
Annars så flyter livet på som vanligt. Jag jobbar, jag går till gymmet, jag jobbar, jag sover. Klämmer in lite mango och lite diet coke däremellan, sen är jag nöjd. Känns lite väl rutinartat ibland, bara.
anyhow, konstig dag, konstig vecka. sitter i flickornas rum, som vanligt.
Jag tror jag kommer bli sjuk inatt.

Kärlek!

RSS 2.0