julmusiken har tagit över

Sitter vid mitt fina skrivbord som mina kära föräldrar fixade åt mig när de var här, lyssnar på julmusik och försöker skriva en uppsats om vad man ska tänka på när man gör affärer i Kuwait. Det är för mitt favoritämne, och det är det näst-näst-näst-näst sista jag har att göra innan jul men just nu har jag ingen motivation alls. Alls.
 
Har haft fullt upp hela veckan, imorgon är det bara två veckor tills Johan är här och trots att det ska bli superkul har jag så mycket som ska hinnas med tills dess att jag blir alldeles snurrig i huvudet. Men sen, sen är det jullov och då ska jag bara chilla i fyra veckor. yes.
 
Fick ett mail igår där universitetet informerade mig om att om mina studieavgifter på dryga 20 000 kr inte var betalda inom 7 dagar så skulle jag därefter inte räkna mig som en student hos dem. Låter lite väl dramatiskt, men det är faktiskt ganska direkt översatt. Gav upp att försöka lösa saker över telefon och satte mig på bussen ut till ingenstans för att besöka SAAS kontor (vilket är den skotska versionen av CSN) för att se var problemet låg. Det visade sig vara ett litet missförstånd angående min arbetsgivar-historik, så det löste sig snabbt. Var dock tvungen att gå tillbaka i morse för att få beviset utskrivet så jag kunde visa det för kärringen som hotade med att slänga ut mig. Det gick även det smidigt, så nu är jag ohotad student igen. Vars enda problem är den här jäkla uppsatsen.
 
Därefter var det lunch på en svensk pub, kallad "Hemma". Hur mysig som helst, precis under arthurs seat. Beställde in en köttbullsmacka, och råkade därefter berätta för Ylfa och Tiia hur mycket jag älskar rödbetsallad och hur ledsen jag är att de inte säljer det här. Vad kommer med köttbullsmackan om inte ett tjockt lager av just rödbetsallad? Nöjd tjej.
 
Fast nu är det läggdags. Jobbar fredag till söndag, ska på en välgörenhetskväll imorgon kväll och på 21års kalas på lördag så det blir en händelserik helg. Händelserika helger startars bäst med en god natts sömn. Som precis alla andra dagar också, för den delen.
 
Först, lite bilder.
Var i glasgow i fredags, julhandlade och käkade lunch på jamie olivers restaurang, i måndags var jag och såg ed sheeran och sen förtjänade den episka köttbullsmackan förevigande också.
 
 
 
 
 
 
 
Kärlek!

barnpassning och plugg

Har haft en lugn dag, en snabb tutorial och sen bar det av hemåt i solskenet. En snabb solarie-session och sen gymmet - första gången sen lördags då jag kännt mig lite krasslig i veckan. Var inte alls sugen, men kände att det var dags och tröstade mig med att det säkert skulle kännas bättre när jag väl kom dit. Det gjorde det inte. Sprang iallafall 3 snabba kilometer på löpbandet följt av 10 minuter intervaller på crosstrainern. Sen lite snabb mage och rygg innan jag gav upp och drog mig hemåt. ylfa förbjöd mig att göra utfallsteg - hon vill inte höra mig gnälla över sega ben i glasgow imorgon. hehe.
 
nu sitter jag i ett enormt, varmt, fint hus, ser på tv och dricker te. Att passa barn som sover kan vara fint ibland
.
 
Kärlek!
 
 

Morgonmys

USA val, mysfrukost och sista-minuten-plugg. Mysmysmys.


host, nys, snörvel

Tja, riktigt så illa är det väl kanske inte. Halsen gör ont, och hostar gör jag ibland. Annars är det bara febern och den där irriterande bakomliggande huvudvärken. Inget man inte kan leva med, men det är så tråkigt att inte få vara helt frisk, att inte ha någon ork eller lust med någonting. Vill hellre att det ska slå ut så jag kan bli sjuk på riktigt i ett par dagar så det kan bli bättre sen. Värst vad jag klagar.. Ni ska väl vara glada att ni inte är här så ni slipper höra det dagarna i ända iallafall.
 
Hur som helst, trots att inga önskelistor har mottagits än har jag tänkt dela med mig av min. Den har lite av en röd tråd, vi får se om ni ser den
 
Johannas Officiella Önskelista (Julen 2012)
  • Polaroid Kamera (alltså en sån där korten kommer direkt från kameran. vad heter det?)
  • Hopprep
  • Träningskor
  • Adidas träningstights (3/4 längd)
  • Träningshörlurar (så att de sitter över huvudet men ändå är små och smidiga)
  • Vinterjacka
Där har vi det. Visst hade jag gärna sett att tomten hjälpt mig lite på traven när det kommer till min kamp mot vågen, säg tagit bort 5kg eller sådär - men det är väl sånt man frågar tandfen om tror jag.
 
Nu blir det till att sova några timmar, klockan är ställd på 4.30 - har inte ork att sitta uppe och följa hela valvakan i år men ska försöka ta mig upp och se slutet iallafall. GO GO OBAMA.
 
Kärlek!
 
 

Remember remember

Har haft en riktigt bra måndag. Produktiv, och mysig. Unnade mig en sovmorgon innan jag gav mig på listan av allt som skulle hinnas med idag. Föreläsning, dammsugning, mer plugg. Skulle gått till gymmet men känner mig fortfarande lite hänging så det kanske var lika bra att jag inte hann med det. Min TV box bestämde sig för att sluta fungera i lördags så jag ringde och felrapporterade idag, fick prata med en trevlig indisk kille som tyvärr inte visste riktigt vad han snackade om. De ska komma i morgon innan lunch och fixa, hoppas det inte är något större fel. Trots att det är bra för mitt pluggande hatar jag att inte ha tv på kvällarna!
 
5 november idag dessutom, bonfire night. Drog på mig tre lager av mina varmaste kläder (jag och ylfa konstaterade nöjt att nu var vi väl iallafall vuxna och kloka, kläder efter väder osv) och klättrade upp för arthurs seat i mörkret, tittade på fyrverkerier och myste. Tog och köpte en starbucks på vägen - de började med julmuggarna i helgen och jag unnade mig en grande gingerbread latte. Pepparkakor och kaffe, kan knappt bli mycket bättre än så!
 
Nu är det dags för sängen, blir ingen sovmorgon imorgon inte. Prov på onsdag, och det ska gå bra har jag bestämt.
 
Kärlek!
 
Går inte riktigt att fånga på bild hur fint det var.. men typ. Typ såhär såg det ut. Fast mycket finare.

 


träningsvärk och ABBA

Söndag kväll, som jag har längat efter dig! Ligger i sängen och dricker grönt te, för det är bra mot träningsvärk har jag hört. Åkte till gymmet efter jobbet igår, utan ork eller motivation, men med lite vilja iallafall. Sprang 5 kilometer innan jag körde helt slut på mage och lår - har varken kunnat skratta eller sitta idag. Härlig känsla.
 
Hade ingen bra morgon. Inget gick min väg, jag var trött och sockersugen, kände mig allmänt sjuk och hängig. Vi slog troligtvis besöksrekord, och baconet såldes så mycket fortare än jag hann steka det. Jag brände min gröt. Brunsåsen kokade över. Jag slog tänderna i överläppen när jag bar ut lådor ur frysen, vilket resulterade i en sprucken läpp och en lunch som inte smakade annat än blod. Hur som helst. Man når en punkt där man tänker att nu kan det väl ändå inte bli mycket värre? Det är då ett jäkla cover-band ställer sig och börjar spela ABBA mitt i restaurangen. Jag menar jag gillar väl ABBA lika mycket som vem som helst, ändå kunde jag inte hjälpa att känna att om jorden gått under just precis då så hade jag nog omfamnat det hela med glädje.
 
Känns mycket bättre nu. I sängen, men te och taylor swift. och en svullen överläpp. Har massvis med plugg att se fram emot i veckan, men det är okej, för det gillar jag. Sovmorgon imorgon, sen börjar det.
 
Ska till Glasgow och julhandla på fredag, så är det någon som önskar sig något speciellt får man gärna skicka ett mail eller slå en pling. Annars blir det bomullstops till er allihopa.
 
Kärlek!

RSS 2.0