The sun keeps shining through the pouring rain

Idag är det en speciell dag, av flertalet anledningar. Först och främst är det min farmors födelsedag, och jag vill passa på och säga GRATTIS såhär genom cyberspacet. Hoppas dagen blir bra!

Andra anledningar till att dagen är speciell är att The Fringe har sin officiella start idag, och det är dessutom exakt ett år sedan Carina intog Edinburgh, något som ska firas i eftermiddag. Gärna med en gratisshow på nyss nämnda festival. Det finns en del att välja på, liksom. Över 2400 i år, har jag hört. Vilket är smått sinnesjukt.

Vandrade ner Royal Mile igår med mina svenska vapendragare, första prio: lämna ut CV's till allt och alla som visade minsta intresse. Vi blev lite distraherade av alla konstnärsjälar som desperat gav utlopp för sin kreativitet mitt på gågatan, men det var vackert. Skumt, tyckte Johan. Men vackert.

Edinburghs befolkning tredubblas i augusti månad, och turisterna har vallfärdat hela veckan. De verkar allihop tycka att det är en bra idé att tvärstanna mitt på Princes street för att beundra slottet, ta ett kort eller bara stanna för stannandets skull. I don't mind, det är ju knappast så att jag var mycket bättre för ett år sedan.

Nu ska jag hoppa in i duschen, för att sedan tillsammans med min käre bror ta mig i kragen och få lite gjort innan det är dags att möta Carina inne i centrum. Betala hyran på urban dream, och sen försöka ordna upp våra bankkonton på barclays.

Ha en bra fredag!

Kärlek!


none but ourselves can free our minds

Efter en tripp till Edinburgh council i morse, ett besök som för övrigt lyckades göra mig livrädd och lycklig inom loppet av två minuter, var det bara en sak som fanns i mitt medvetande; intervjunerver.

IKEA var intressant och smått bisarrt, när HR chefen genom en powerpointpresentation stod och förklarade för mig och en hel del andra hur mentaliteten i småland har format detta företag kände jag mig mer svensk än någonsin. Trots att jag inte har blont hår, är socialt kompetent eller trivs med att gå runt naken i publika sammanhang.

However, ett antal samarbetsövningar och lite enskilda skrivuppgifter senare var det dags att ta bussen hem. Trots att jag verkligen försökte hålla mig vaken så sov jag nästan när busschaffuören kom upp och sa att vi nått vår slutdestination. Jag kikar ut genom fönstret, inte nyvaken men ändå inte helt vid medvetande. Jag har ingen aning om vart vi är, men det känns inte som att jag varit på bussen speciellt länge. Och jag hade ju faktiskt inte somnat. Eller?

- Um, so where are we then? 
- Crewe toll, dear.

Jag funderar frenetiskt. Det säger mig INGENTING.

- Oh. When did we pass princes street?


Han skrattar. Jag tackar gudarna för att jag för en gångs skull stött på en mänsklig busschaffuör i kollektivtrafikens djungel av lättirriterade djävlar. Han förklarar vänligt att det var en part-route buss, och jag inser snart när yrseln har lagt sig och jag lyckats lokalisera mig igen att jag kan ha varit på bussen i max en kvart. Lyckat.

Hittade som tur var ett nytt stopp ganska snart, och det dröjde inte länge innan en buss som faktiskt skulle till princes street kom förbi. Jag höll mig hel-vaken den resan, bör kanske tilläggas. 

När jag äntligen kom hem noterade jag att vi bor granne med butiken CP-lights, något som jag fann så roligt i mitt utmattade tillstånd att jag var tvungen att skratta högt. Nu tror mina grannar att jag är sinnesrubbad, men det var värt det. Bild kommer, när jag hittat min överföringsladd.

Nu ska jag sova.
Kärlek!


somliga ljus brinner aldrig ut

Kvällens orelevanta fakta; cirka två sekunder efter att förra inlägget publicerats spillde jag ut min fortfarande väldigt fulla kaffekopp över halva golvet. Missade fåtöljen med millimeter. Min älskade kappsäcksväska gick inte ett lika lyckosamt öde till mötes, men skadorna var enbart externa så jag ställde in den i duschen i brist på energi till att göra något annat. Den var torr när jag vaknade i morse iallafall, och den svaga doften av kaffe den nu utsöndrar kan jag nog leva med.

I övrigt har inte mycket spännande hänt. Delat ut CV's, taggat inför morgondagen - IKEA! Kommer bli väldigt intressant att se om jag är svensk nog. Det är nämligen ens kompabilitet med den svenska kulturen som avgör huruvida man är passande eller ej. Skulle tagit med mig folkdräkten, alltså. Var och tog en Diet Coke på en svensk pub tidigare ikväll, det måste ju räknas som något. De sålde delikatobollar och punchrullar vid disken, under etiketten "Swedish sweets" eller något liknande.

Nä, nu ska jag öva på nationalsången.
Kärlek!


FÖR HJÄRTAT PUMPAR UTAV NITROGLYCERIN

Jag fick mail till slut. Tack, men nej tack, var väl innebörden även om de formulerade det annorlunda.
Trevligare. Artigare. Samma budskap either way, och arbetslösheten fortsätter. Har sökt en del idag också, och på tisdag är det IKEA som gäller. Imorgon bär det av mot centrum för att smilande fråga om vacancies. Det kommer gå. (vi kan gå genom eeeeeld)

Annars har dagen varit bra. Tränade, drack kaffe på ocean terminal och njöt av ett händelserikt F1-lopp. Sökte jobb. Såg friidrotten, och trots britternas bristande förmåga när det kommer till att täcka ett EM så gjorde liveuppdateringarna på internet det hela ganska spännande ändå.

Nu dricker jag mitt kvällskaffe, lyssnar på Oskar Linnros och försöker klura ut om jag möjligtvis sitter på en dold talang och vad den i så fall skulle vara. Jag skulle ju kunna vara en grym speedwayförare, till exempel. Hur ska jag veta när jag aldrig testat? 

Oskar Linnros är ingen dold talang. Han är sjukt duktig. Sjukt snygg. Sjuk.



Ja ni har rätt, det är nog dags för sängen nu.

Night!


all of the walls are continually changed

Hur mysigt det än må vara med kaffe och kvalitetstid med John Mayer såhär på morgonkvisten när morgonsolen skiner utanför fönstret, kan jag inte annat än önska att jag fortfarande låg kvar i min säng. Medvetslös, bekymmerfri.

Jag anlände till Edinburgh fredag kväll, och trots att jag var hungrig som en häst och regnet hängde i luften kunde jag inte hjälpa att le när doften från bryggeriet slog emot mig samtidigt som jag släpade väskan upp för the waverley steps. En bumpy busstur senare nådde vi lägenheten, och efter ett asdabesök och lite kvällsmat var det i princip dags för sängen.

Gårdagen inleddes med ett missförstånd; jag hoppade glatt ur sängen när mobilen min visade 08.00, för att sedan snabbt inse att jag glömt ställa om klockan. BBC breakfast visade på 07.00, nämligen. Under eftermiddagen var det dags för intervju, och jag tyckte den gick riktigt bra. Sjukt nöjd gav jag mig av hemåt, och inväntade mailet som skulle bli utskickat under kvällen till lyckade kandidater. Jag väntade. Sprang en runda. Väntade. Kollade maniskt mailen varannan minut.

Inget. Mail.

När jag gick och lade mig vid halv elva kändes frasen "du har inga olästa e-postmeddelanden" som ett hånflin, rakt upp i ansiktet. Jag tröstade mig med att "kväll" är ett relativt begrepp, och människor inom den lite mer fria artsy kretsen kanske inte anser att kvällen börjar innan midnatt.
Så ja, när jag vid sextiden med en stel nacke och huvudvärk bestämde mig för att gå upp, efter en natt fylld med grubblande över hur framtiden ska finansieras (Det är officiellt. Transformationen är fullständig. Jag har blivit min mamma) kände jag mig ändå lite hoppfull.

Nä. "Du har inga olästa e-postmeddelanden"

Suck.
God morgon!

RSS 2.0